Για ταψι ν. 30 500 γρ φυλλο κρουστας 1 λιτρο γαλα 100 γρ σιμιγδαλι ψιλο 4 αυγα 300 γρ ζαχαρη 70 γρ βουτυρο φρεσκο (αυτη τη φορα εβαλα βουβαλισιο) 1 βανιλια 200 γρ βουτυρο για αλειμμα των φυλλων Για το σιροπι: 4 ποτηρια ζαχαρη 3 ποτηρια νερο 1 κουταλακι γλυκοζη ή 1 φλουδα λεμονιου Ετοιμαζουμε το σιροπι (5 λεπτα βρασιμο) και το αφηνουμε να κρυωσει. Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα να ζεσταινεται. Σ ενα μπωλ ανακατευουμε τα αυγα, τη ζαχαρη και το σιμιγδαλι. Προσθετουμε το μιγμα στο γαλα και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να γινει κρεμα.