Υλικά3 και ¾ φλιτζάνια (480γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 και ¼ κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα1 και ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 και 2/3 φλιτζανιού (300γρ) βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου2 φλιτζάνια (280 γρ) καστανή ζάχαρη1 φλιτζάνι και 2 κουταλιές της σούπας (230 γρ) ζάχαρη κρυσταλλική2 αβγά3 βανίλιες450γρ σοκολάτα κουβερτούρα τουλάχιστον 60% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια (ή «σταγόνες» κουβερτούρας για διευκόλυνση)Λίγο αλάτι για πασπάλισμαΕκτέλεσηΚοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και το μπέικιν σε ένα μπολ κι αφήστε τ