Yλικά2 φλυτζάνια φρέσκο βούτυρο5 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό7 κουταλιές ζάχαρη άχνη2 φλυτζ.αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη και χοντροκομμένη6 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη 2 βανίλιες σε σκόνη βούτυρο για το ταψίΕκτέλεσηχτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν 20 λεπτά περίπουΡίχνουμε τα κομμένα αμύγδαλα εναλλάξ με το αλεύρι και συνεχίζουμε ζύμωμα με τα χέρια απαλά μέχρι η ζύμη μας να πλάθετε.δεν τους παραζυμώνουμε γιατί δεν θα μας γίνουν αφράτοι και μαλακοί.Τους πλάθουμε σε μπαλάκια και τους δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε και τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρν