Υλικά 5-6 πορτοκάλια ολόκληρα ζάχαρη όσο το βάρος των πολτοποιημένων πορτοκαλιών αφού πρώτα τα βράσουμε Λίγο χυμό λεμονιού Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια.Τα βάζουμε στην κατσαρόλα να τα σκεπάζει το νερό και βράζουμε για 30 λεπτά.Αλλάζουμε το νερό και ξαναβράζουμε για 30 λεπτά ακόμα περίπου να δούμε να μαλακώσουν.Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ .Οτι ζουμί βγάλει το κρατάμε.Ζυγίζουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με την ίδια ποσότητα σε βάρος ζάχαρη,δηλαδή 1 κιλό πολτός πορτοκάλι.1 κιλό ζά