Jump to Navigation

TORTE SALATE

ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ // TORTA DI ZUCCHINE E FORMAGGIO FETA (BAZI'NA)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
707 users have voted.
 ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑΤην μπατζίνα, την έχουμε ξαναφτιάξει - πολλάκις!! - στην πιό απλή της μορφή (δες συνταγή εδώ), όμως τώρα που βγήκαν ωραία, ντόπια κολοκυθάκια είπαμε να την δοκιμάσουμε και στην δεύτερη πιό δημοφιλή παραλλαγή της! Tip!

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ // TORTA DI PORRI E KAVURMA IN PASTA FILLO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
306 users have voted.
ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ Αγαπημένη χειμερινή πιτούλα η πρασόπιτα!

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // TORTA DI PEPERONI CON SFOGLIA AL LIEVITO MADRE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
288 users have voted.
ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Με το ίδιο, υπέροχο, αφράτο φύλλο που είχαμε φτιάξει την πατατόπιτα με το μανούρι (δες εδώ), φτιάξαμε και μία φανταστική πιπερόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης, φέτα και φρέσκο κόλιαντρο! Η - κατά γενική ομολογία - πολύ πετυχημένη γέμιση, προέκυψε από την έμπνευση της στιγμής, με ό,τι υλικό υπήρχε διαθέσιμο στο σπιτι!

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΣΕ ΑΦΡΑΤΟ, ΜΑΛΑΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // TORTA DI PATATE CON SFOGLIA AL LIEVITO MADRE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
239 users have voted.
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΣΕ ΑΦΡΑΤΟ, ΜΑΛΑΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙΧορταστική τυλιχτή πατατόπιτα, φτιαγμένη με φύλλο με φυσικό προζύμι. Η ζύμη του φύλλου, είναι  η γνωστή, ευέλικτη συνταγή της τούρκικης κουζίνα, που ονομάζεται ατσμά (δες εδώ). Το επιπλέον βούτυρο δίνει ωραίο άρωμα και υφή σφολιατοειδή.Στην γέμιση έβαλα βρασμένες πατάτες, λίγο μαϊντανο και μανούρι.

ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑ // ZYMAROPITA, TORTA AL FORMAGGIO FETA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1845 users have voted.
ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑΔιανύουμε την εβδομάδα της τυρινής και σύμφωνα με τα έθιμα και την παράδοση, τα φαγητά με τυριά και γαλακτοκομικά δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι!Η ζυμαρόπιτα είναι ό,τι πιό απλό και γρήγορο μπορείτε να φανταστείτε σε πίτα! Λίγα υλικά και ελάχιστη προετοιμασία, χωρίς όμως να υπολείπεται σε νοστιμιά!

ΕΡΜΠΑΤΖΌΝΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΡΈΤΖΟ ΕΜΙΛΙΑ ♦♦ ERBAZZONE o SCARPAZZOUN ALLA REGGIANA per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
428 users have voted.
ΕΡΜΠΑΤΖΌΝΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΡΈΤΖΟ ΕΜΊΛΙΑγια τους QUANTI MODI DI FARE E RIFAREΤελευταία συνάντηση σήμερα με τις φίλες από τους Quanti Modi di Fare e Rifare, πριν από την καλοκαιρινή ανάπαυλα.

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ♦♦ GATTO' DI PATATE FESTIVO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
701 users have voted.
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗΗ έμπνευση γιά τη σημερινή συνταγή έρχεται και πάλι από την ιταλική κουζίνα. Οι ναπολετάνοι και οι σιτσιλιάνοι, ετοιμάζουν ένα είδος πατατόπιτας με πουρέ πατατας, τον οποίο νοστιμίζουν συνήθως με διάφορα τυριά και αλλαντικά. Την πατατόπιτα αυτή την ονομάζουν "γκατό" από την γαλλική λέξη gateau που σημαίνει γλυκό, δηλαδή ουσιαστικά την παρουσιάζουν ως τούρτα πατάτας.

ΜΠΑΤΖΙΝΑ ♦♦ BATZ'INA : TORTA DI FORMAGGIO RUSTICA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
246 users have voted.
ΜΠΑΤΖΙΝΑΜπατζίνα (όπως την ονομάζουν στην Θεσσαλία) ή μπλαστός ή κουρκουτόπιτα ή αλευρόπιτα ή κολομπαρόπιτα (Χαλκιδική), είναι η πιό απλή και πιό νόστιμη πιτούλα. Παραδοσιακή "χωριάτικη" συνταγή, σκαρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά, με υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα στο σπίτι, και απολαμβάνεται ζεστή ή και κρύα.

TARTE TATIN ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ♦♦ TARTE TATIN AI POMODORI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
320 users have voted.
TARTE TATIN ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣΗ tarte tatin είναι ένα φημισμένο γλυκό της γαλλικής κουζίνας, που παρασκευάζεται με σφολιάτα και φρούτα (συνήθως μήλα) καραμελλωμένα σε ζάχαρη και βούτυρο. Τι σχέση όμως μπορεί να έχει μια γλυκειά τάρτα με τις ντομάτες?

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΜΩΒ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ ΓΕΜΙΣΤΟΥΣ ♦♦ TORTA AL PURE DI PATATE VITELLOTE E FIORI DI ZUCCA RIPIENI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
297 users have voted.
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΜΩΒ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ ΓΕΜΙΣΤΟΥΣ Οταν έφτασαν στα χέρια μου οι μώβ πατάτες, σκέφτηκα να τις αξιοποιήσω ανάλογα και να φτιάξω κάτι που να αναδείξει το φανταστικό τους χρώμα. Ετσι ένας απλός πουρές δεν ήταν αρκετός. Την τάρτα με τον πουρέ και τους κολοκυθοανθούς την είχα συλλάβει στο μυαλό μου εδώ και λίγο καιρό, απο τότε που έφτιαξα τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς στον φούρνο.

Pages

Subscribe to RSS - TORTE SALATE


Main menu 2

by Dr. Radut