Με την τελευταία κολοκύθα που είχα στην κατάψυξη έφτιαξα αυτή τη σάλτσα που ήθελα καιρό να την φτιάξω.Κι έτσι για ένα γρήγορο βραδινό έγινε ένα πολύ ωραίο πιάτο με μια σάλτσα που τύλιξε τα αγαπημένα μας μακαρόνια. Φασκόμηλο φρέσκο δεν είχα αλλά έβαλα αποξηραμένο. Κι επίσης έβαλα κουρκουμά (αντί για θυμάρι που έλεγε η αρχική συνταγή) που ταίριαξε με το χρώμα της κολοκύθας και της έδωσε μια πιο πικάντικη γεύση.Αλλά εγώ νομίζω πως το υλικό που δεν πρέπει να παραλείψετε είναι το μπέικον. Τα μικρά τραγανά κομματάκια του δίνουν φανταστική γεύση σ αυτή την μακαρονάδα.