TORRONE DEI MORTI Ο ΠΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ! Το τορόνε (torrone) είναι ένα απλό γλυκάκι, που κατά κύριο λόγο αποτελείται απο ασπράδια αυγού, μέλι ή ζάχαρη και ξηρούς καρπούς. Η υφή του είναι συμπαγής και συνήθως είναι αρκετά σκληρό. Στην Ιταλία αποτελεί ενα παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων. Το λευκό τορόνε στην Ελλάδα είναι γνωστό ως νουγκά, ενώ αυτό που περιέχει αμύγδαλα ως μαντολάτο. Υπάρχει όμως και το τορόνε που φτιάχνεται με σοκολάτα και περιέχει πάλι ξηρούς καρπούς.Ενα είδος τορόνε με σοκολάτα είναι και το λεγόμενο torrone dei morti, δηλαδή το "τορόνε των νεκρών".