Ηummus απ’την Ιορδανία ------------------------------------- Υλικά -------- 300 γρ. Ταχίνι 250 γρ. βρασμένα ρεβύθια 3 μεγάλα λεμόνι ( τον χυμό) 1 κ.γλ. πάπαρικα γλυκιά 2 κ.γλ. Κύμινο ½ κ.γλ.Κόλιανδρο 3 σκελίδες σκόρδο 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο Αλάτι και άσπρο πιπέρι Εκτέλεση -------------- Βράζουμε καλά τα μουσκεμένα από βραδίς ρεβύθια και τα σουρώνουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε . Αν θέλουμε να αραιώσουμε τη σαλάτα μας, ρίχνουμε ζωμό απ’τα ρεβύθια που βράσαμε.