Jump to Navigation

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ // VELUTTATA DI PATATE E FINOCCHIO

up
287 users have voted.
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟΟπως έχουμε ξαναπεί, το κρύο σίγουρα μας φέρνει την διάθεση να απολαύσουμε μια αχνιστή, λαχταριστή σούπα. Και την τελευταία εβδομάδα, από κρύο άλλο τίποτε! Πάγωσαν τα πάντα στην Θεσσαλονίκη και τα περίχωρα, οι γηραιώτεροι θυμούνται οτι παρόμοιες καταστάσεις είχαν ζήσει στις αρχές της δεκαετίας του '60.Το Σάββατο το πρωί το κρύο είχε αρχίσει ήδη να σφίγγει, οπότε αναβάλλαμε τα σχέδια μας για μακαρονάδα και είπαμε να φτιάξουμε μία σούπα.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΛΑ ΡΙΜΠΟΛΊΤΑ, Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ // LA RIBOLLITA TOSCANA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
164 users have voted.
ΛΑ ΡΙΜΠΟΛΊΤΑ,Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣΗ ριμπολίτα (ribollita) είναι ένα από τα πιό χαρακτηριστικά πιάτα της καλής, φτωχικής, παραδοσιακής χωριάτικης κουζίνας της Τοσκάνης.

LOHIKEITTO : ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ // LOHIKEITTO : ZUPPA AL SALMONE FINLANDESE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
208 users have voted.
LOHIKEITTO : ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΣΟΥΠΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΜπήκαμε στον χειμώνα, ο καιρός κρύωσε, οι χαμηλές θερμοκρασίες ζητάνε φαγάκια χουχουλιάρικα και φυσικά σούπες! Σήμερα θα ταξιδέψουμε στον παγωμένο Βορρά και θα επισκεφτούμε την κουζίνα της Φινλανδίας.

ΡΥΖΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // RISO E PORRI DEGLI ORTOLANI D' ASTI per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
592 users have voted.
ΡΥΖΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΔΕΣ ΤΟΥ ΆΣΤΙ,για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFAREΑν και ο Νοέμβρη φέτος μπήκε με υψηλές θερμοκρασίες, εμείς σήμερα μαγειρεύουμε με τις φίλες από τους Quanti Modi di Fare e Rifare, ένα χουχουλιάρικο comfort food, από την περιοχή του Piemonte.Ο πλήρης τίτλος της συνταγής μας είναι "ρύζι με πράσα, από τους μπαξεβάνηδες του Άστι", προέρχεται από το βιβλίο Le R

ΑΥΓΟΚΟΜΕΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΡΥΖΙ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // RIS CUN LA TERDURA per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
394 users have voted.
ΑΥΓΟΚΟΜΕΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΡΥΖΙ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFAREΑυτοί που λένε ότι οι απλές συνταγές είναι οι καλύτερες, δεν έχουν άδικο!Οπως κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα, σήμερα είναι η μέρα του μηνιαίου ραντεβού με τις διαδικτυακές φίλες από τους Quanti Modi di Fare e Rifare. Η σημερινή συνταγή είναι μία απλή σουπίτσα με ρύζι, από την παραδοσιακή κουζίνα της Reggio Emilia.

ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ : Η ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ! // BOUILLABAISSE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
667 users have voted.
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ : Η ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ!Η μπουγιαμπέσα (ελληνοποιημένη ονομασία του γαλλικού bouilleabaisse) είναι ίσως η πιό φημισμένη ψαρόσουπα στον κόσμο. Η συνταγή προέρχεται από την περιοχή της Προβηγκίας, το όνομα της προέρχεται από την τοπική διάλεκτο και σημαίνει " βράζω σε χαμηλή φωτιά", και είναι διαδεδομένη τόσο στην Νοτιοανατολική Γαλλία, όσο και στην γειτονική ιταλική Λιγκούρια.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut