Jump to Navigation

προβατίνα

up
278 users have voted.
προβατίνα - ή αλλιώς "χοντρό" -στην κατσαρόλα !αν ζείτε σε περιοχή που το είδος ευδοκιμεί και συνηθίζεταιή, αν έχετε δικό σας καλό χασάπη που εμπιστεύεστε, ζητήστε του κρέας χοντρό γιά κατσαρόλα και δοκιμάστε το !δεν μπόρεσα να σας στείλω φωτογραφίες της συνταγής,γιατί η φωτογραφική μηχανή χάλασε...θα περιγράψω όμως με λεπτομέρεια...θα χρειαστούμε :προβατίνα κομμένη σε ωραίες μερίδεςφρέσκες ντομάτες γιά σάλτσα (μπορείτε αν θέλετε και λίγο πελτέ)ελαιόλαδομερικές σκελίδες σκόρδο2-3 ξερά κρεμμύδιακρασί ή ένα σφηνάκι ρακή1 ξύλο κανέλα1 δαφνόφυλλολίγους κόκκους μαυροπίπερο και μπαχάριαλατοπίπεροπρώ
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο amateurdecuisine.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Το αληθινό Κερκυραϊκό Σοφρίτο !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
548 users have voted.
Η παλαιά συνταγή του Σοφρίτο, της πόλης της Κέρκυρας!photosερασι τέχνηςευχαριστώ την φίλη μου Depy, που μας εμπιστεύθηκε την παλαιά συνταγή της γιαγιάς της,της Barbara' Att...η συνταγή που δίνουμε εδώ, είναι η κλασική συνταγή του Κερκυραϊκού Soffritto !το φαγητό είναι Ενετικής επιρροής (ή προέλευσης) και η ονομασία "soffritto" προέρχεται από το ρήμα "soffriggere"τηγανίζουμε ελαφρά φέτες μοσχάρι σε

Γίγαντες στο φούρνο

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
1654 users have voted.
Γίγαντες στο φούρνο με χόρταphotosερασι τέχνηςΑυτό το φαγητό το γνώριζα εδώ και πολλά χρόνια, δεν είχα όμως ποτέ αποφασίσει να το φτιάξω...Μου το παίνευε ως παραδοσιακά Ελληνικό, μιά παλαιά φίλη αρχαιολόγος, η Θ.

Παστίτσιο το Ελληνικόν !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
690 users have voted.
Το ωραίο παστίτσιο μας !photosερασι τέχνηςΤο κλασικό παστίτσιο, που μας έφτιαχνε πάντα η μαμά μου, το έκανε με μακριά μακαρόνια, νούμερο 2.Εγώ το έχω κάπως αλλάξει.Μιά φορά, μας έκανε παστίτσιο η πεθερά του Ηλία, που ήταν παλιά και καλή μαγείρισσα. Το είχε φτιάξει με κοντό, χοντρό μακαρόνι, αυτό που έχει τρύπα στη μέση. Ανακάτευε μέσα στα μακαρόνια και λίγη μπεσαμέλ και κιμά.

Φασόλια μικρά, στον φούρνο

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
403 users have voted.
Φασόλια μικρά στον φούρνο, με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριά!το γένος Phaseolus της οικογένειας Leguminosaephotosερασι τέχνηςΘυμάστε στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, τους φασιόλους και τις φακές που φυτεύαμε στα μπαμπάκια και στους κεσέδες από γιαούρτια, γιά να βάλουμε έπειτα τα φυτά στο φυτολόγιο ; !Καλά είν' τα όσπρια !

βλήτα γιαχνί με σκορδαλιά, παραδοσιακή συνταγή

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
690 users have voted.
Βλήτα Γιαχνί με Σκορδαλιά- παλιά συνταγή της ορεινής Κορινθίας -photosερασι τέχνηςτην συνταγήμου έδωσε η φίλη μου, η κυρία Ντίνα"έτσι, μου είπε, έφτιαχνε το φαγητό η πεθερά μου,έτσι το φτιάχνουν πάντα σ' αυτόν τον τόπο ..."θα χρειαστούμε :βλήταμερικά τρυφερά κολοκυθάκια1 ξερό κρεμμύδιφρέσκες ντομάτες τριμμένεςελαιόλαδοαλατοπίπερομερικές σκελίδες σκόρδοξύδιαλεύρι 2 κουταλάκια του γλυκού γεμάταπαίρν


Main menu 2

1 | by Dr. Radut