NAMANDIER ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ Πρώτη ανάρτηση του 2023, και με την ευκαιρία να ευχηθώ Καλή Χρονιά.Επανέρχομαι μετά από απουσία αρκετών μηνών και ελπίζω να καταφέρω να διατηρήσω μία ροή στις αναρτήσεις, αν και η πίεση του χρόνου είναι ιδιαίτερα έντονη τον τελευταίο καιρό.. Και για να ξεκινήσει καλά η χρονιά διάλεξα μία γλυκιά συνταγή από την γαλλική κουζίνα!
ΤΣΑΜΠΕΛΌΝΕ : ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΪΚ Το ciambellone είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της περιοχής Marche και έχει την σύσταση και την υφή ενός αφράτου κέικ, το οποίο ψήνεται μέσα σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, εξ΄ου και η ονομασία, αφού ciambella στα ιταλικά είναι η κουλούρα.Η συνταγή έχει τις ρίζες της στην χωριάτικη κουζίνα και είναι λιτή και πολύ εύκολη!
Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ - ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΗ!Αρχικά την δοκίμασα από περιέργεια, καθώς ο τρόπος παρασκευής της είναι εντελώς ανορθόδοξος! Μηλόπιτα χωρίς ζύμη, χωρίς να αναμείξετε τα υλικά, χωρίς αυγά, με ελάχιστα λιπαρά, που θα την ετοιμάσετε μέσα σε 15 λεπτά, και θα την ψήσετε για μία ωρίτσα.
ΤΌΡΤΑ ΜΑΡΓΚΕΡΊΤΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΪΚΗ torta margherita είναι ένα από τα πιο κλασσικά κέικ της ιταλικής ζαχαροπλαστικής και φυσικά, η συνταγή δεν θα μπορούσε να λείπει από το laboratorio!Είναι ένα παραδοσιακό γιορτινό γλυκό από τις αγροτικές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ιταλίας και η ιστορία της συνταγής χάνεται μέσα στον χρόνο.