ΠΑΤ ΜΠΡΙΖΈ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ (ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΑΛΜΥΡΗ)Για την πατ μπριζέ (pâte brisée) έχουμε μιλήσει αναλυτικά εδώ.Σήμερα θα δούμε μία παραλλαγή με ελαιόλαδο και κρασί, πιό ελαφριά από την κλασσική με το βούτυρο και για κάποιους πιό υγιεινή. Συνταγούλα πανεύκολη, με λίγα υλικά είναι κατάλληλη γιά βάση σε αλμυρές τάρτες, μικρές και μεγάλες, αλλά και γιά να φτιάξετε ταράλι, ιταλικά μπισκοτάκια, παρόμοια με τα δικά μας μπατόν σαλέ. Δόση : γιά ταψί διαμέτρου 26-28 εκ.Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκοληΥλικά : 300 gr αλεύρι γοχ.