ΥΛΙΚΑ1 φαρίνα που φουσκώνει (500γρ.)3/4 κούπας σπορέλαιο (150 γρ.)ή μαργαρίνη λιωμένη2 κούπες ζάχαρη (400γρ.) 2 κούπες νερό (400γρ.) 6 κ.σ κακάο (80 γρ.) 2 κ.σ ξύδι 1/2 κ.γ αλάτι 1/2 κ.γ σόδα 2 βανίλιες ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 1 κούπα ζάχαρη (1 1/2 κούπα αν το θέλετε πιο σιροπιαστό) 1 κούπα νερό (1 1/2 κούπα αν το θέλετε πιο σιροπιαστό) 3 κ.σ κακάο 1 κ.σ γλυκόζη ή λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού 2 κ.σ κονιάκ (προαιρετικά) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 1 βαζάκι (360 γρ.) νηστίσιμη Μερέντα ΕΚΤΕΛΕΣΗ -Βάζω σε μπολ τη ζάχαρη,το νερό,το ξύδι,το σπορέλαιο ή τη λιωμένη μαργαρίνη,το κακάο,βανίλιες και ανακατεύω.Προσ