ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ (ΤΟΥΡΣΙ)Τα λεμόνια διατηρημένα σε πυκνή άλμη, συχνά μαζί με προσθήκη αρωματικών, είναι ενα άρτυμα που προέρχεται κυρίως απο τις κουζίνες της Βόρειας Αφρικής, απαντάται όμως και στην ινδική κουζίνα. Βασικός λόγος που βάζουν τα λεμόνια στο αλάτι είναι για να τα διατηρήσουν, ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για ενα είδος τουρσί. Πως χρησιμοποιείται όμως αυτό το τουρσί? Κάποιοι πέτανε την ψύχα του λεμονιού και κρατάνε μόνο την φλούδα, που είναι και πιο αρωματική.