ΥΛΙΚΑ:Ανάμικτο κιμά και μοσχάρι από 1/42 κούπες του ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο1 καρότο τριμμένοαλάτι πιπέρι κατά βούλησηελαιόλαδο1 λάχανο μεγάλο και όχι σφιχτόλίγο βούτυρο και λάδι για την κατσαρόλαΑβγολέμονο:2 αυγά1 κουτ της σούπας νερόχυμό από 2 λεμόνιακαι ζουμάκι από το φαγητό μαςΕΚΤΕΛΕΣΗ:Λέμε στον μανάβη μας να μας δώσει ένα λάχανο για ντολμάδες και να μας κόψει το χοντρό του κομμάτι.Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νεράκι αλατάκι και 2 κουτ της σούπας λάδι.