Η μανιταρόπιτα με φύλλο σφολιάτας είναι συνταγή της Ρίας. Την έφαγα πέρυσι το καλικαίρι σπίτι της και τώρα ήρθε η ώρα να σας την γράψω για να την απολαύσετε κι εσείς. Η συνταγή γράφει μανιτάρια κονσέρβας. Εγώ χρησιμοποιώ πάντα φρέσκα. Εσείς μπορείτε να βάλετε της αρέσκειά σας.
Τα υλικά για τη μανιταρόπιτα:
Στο μέγεθος του μεγάλου πυρεξ
1 φύλλο σφολιάτας
3 κουταλιές βούτυρο αγελάδος
200 γρ. γκούντα τριμμένο
200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
1 μικρό κουτί τεμαχισμένα μανιτάρια ή την ανάλογη ποσότητα σε φρέσκα
10 φέτες ζαμπόν μπούτι κομμένα καρεδάκια
6 φέτες μπέϊκον κομμένες καρεδάκια