ΖΕΛΑΤΙΝΗ (ΠΕΛΤΕΣ) ΜΗΛΟΥΑν και πιό δημοφιλής είναι σίγουρα ο πελτές από κυδώνια (συνταγή εδώ), και τα μήλα, το οποία επίσης περιέχουν μεγάλο ποσοστό πηκτίνης, μας δίνουν έναν ωραίο πελτέ.Ο πελτές από τα μήλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θέση της πηκτίνης του εμπορίου, γιά να βοηθήσει να δέσει μία μαρμελάδα, φτιαγμένη με φρούτα πού έχουν μικρή περιεκτικότητα σε πηκτίνη, πχ. φράουλες, κεράσια, ροδάκινα (αναλογία 1 φλυτζάνι πελτέ για κάθε 4 φλυτζάνια φρούτων).