ΥλικάΣιρόπι1και 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη2και 1/2 ποτήρια νερού νερό1 ξύλο κανέλαςμερικά γαρύφαλλαφλούδα από 1 λεμόνιλίγες σταγόνες λεμονιούΕκτέλεσηΤα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι .Ανακατεύουμε να λιώσει και το αφήνουμε στην άκρη.Υλικά για τον χαλβά1/2 κούπα τσαγιού βούτυρο1 κούπα γεμάτη καλά σιμιγδάλι χοντρό1/2 κούπα αμύγδαλα φιλέΕκτέλεσηΒάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το αμύγδαλο φιλέ και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να καβουρντιστούν ,όχι όμ