Υλικά: 1 κουπ. τσαγ. ρύζι καρολίνα 1 σακουλάκι φιδέ 5 κούπ. τσαγ. νερό 1 φλ. καφέ σπορέλαιο 2 κουπ. τσαγ. ζάχαρη κρυσταλική κανέλα όσο θέλει ο καθέναςπροαιρετικά ξηρούς καρπούς ( αμύγδαλα ή φουντούκια ή καρύδια) Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό να βράσει. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι και την ζάχαρη , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει έως να πιει όλο το νεράκι του ! θέλουμε το ρύζι μας να είναι πολύ βρασμένο (σχεδόν λαπάς). Αν χρειαστεί στην διάρκεια προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.