Τα σουτζουκάκια σμυρνέικα είναι το αγαπημένο φαγητό του αγοριού μου και ήθελα να του τα φτιάξω όπως τα είχα δοκιμάσει πριν χρόνια σε ένα εστιατόριο και μου είχαν μείνει αποτυπωμένα στη μνήμη. Για αυτό δοκίμαζα νέα συνταγή κάθε φορά που τα μαγείρευα εδώ και χρόνια μέχρι να βρω τα τέλεια σουτζουκάκια σμυρνέικα. Αυτή τη φορά βρήκα την φόρμουλα και τη γράφω μην την ξεχάσω!
Σουτζουκάκια:
800-1000 γρ, κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρ ψωμί χωρίς κόρα
1 φλυτζανάκι κόκκινο ή ροζέ κρασί
3 κ.σ λάδι
1 κ.σ κύμινο τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Σάλτσα: