Αυθεντικό Πολίτικο μυρωδάτο σάμαλι !!!Υλικά για Σαμαλι ½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό½ κιλό σιμιγδάλι χονδρό1 γιαούρτι (ή, 200 gr στραγγιστό γιαούρτι)2 νεροπότηρα ζάχαρη2 ½ νεροπότηρα χλιαρό νερό1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου2 βανίλιες2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Σιρόπι1 κιλό ζάχαρη4 ποτήρια νερόφλούδα από ένα πορτοκάλιΕκτέλεση για Σαμάλι Η παρασκευή αυτού του γλυκού είναι πανεύκολη.Θρυμματίζουμε με τον πλάστη, στον πάγκο της κουζίνας, τη μαστίχα Χίου με το ένα κουταλάκι αλεύρι και με ένα κουταλάκι ζάχαρη (η ποσότητα αφαιρείται από εκείνη, των δύο