Jump to Navigation

ρύζι, πιλάφι Τούρκικο

up
537 users have voted.
το ρύζι"εις την Πόλιν" !(pilav tarifi)photosερασι τέχνηςεπί του 41ου βορείου παραλλήλου...Η χερσόνησος που ξεμυτάει μες την φωτογραφίαείναι η ιστορική χερσόνησος της Πόλης, σε σχήμα τρίγωνο.Κοιτάζοντας στην ίδια φωτογραφία το τοπίο, βλέπουμε μπρός μας να ανοίγονται τρείς δρόμοι, θαλασσινοί.Το πρώτο στενό, καθώς κοιτάζουμε, είναι ο Κεράτιος Κόλπος (Χρυσό Κέρας). Πέρα απ' το τρίγωνο, από την άλλη πλευρά της χερσονήσου φαίνεται η θάλασσα του Μαρμαρά (Προποντίδα).Μπροστά στη μύτη της χερσονήσου και προς τ' αριστερά, ξεκινάει να απλώνεται ο Βόσπορος.Στο βάθος απέναντι, η Ασιατική γη.Ακριβώς μπροστά
Διάβασε τη συνταγή στο amateurdecuisine.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ // YALANZI EKMEK KADAIF

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1896 users have voted.
ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙΕκμέκ κανταϊφι, αγαπημένο μαμαδίστικο γλυκάκι, με καταγωγή από την πολίτικη κουζίνα.Στην Τουρκία, το εκμέκ το φτιάχνουν συνήθως με μία έτοιμη βάση ζύμης με μαγιά, την οποία μουλιάζουν καλά μέσα σε σιρόπι καραμέλας και μετα την γαρνίρουν με καϊμάκι και ίσως λίγη σαντιγί ή παγωτό.

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΑ ΦΡΕΣΚΑ ΣΑΛΑΤΑ // INSALATA DI FAGIOLI BORLOTTI FRESCHI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
2533 users have voted.
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΑ ΦΡΕΣΚΑ ΣΑΛΑΤΑΤα μπαρμπουνοφάσουλα ή φασόλια χάντρες, με τις χαρακτηριστικές κοκκινωπές τους ρίγες, που θυμίζουν έντονα το μπαρμπούνι - εξ ου και η ονομασία τους - έχουν την ιδιαιτερότητα ότι δεν μαγειρεύονται όταν είναι τρυφερά, σαν τα άλλα φασολάκια, αλλά τα αφήνουν να ωριμάσουν και χρησιμοποιούν μόνον τούς σπόρους τους. Οταν είναι εκτός εποχής, θα τα βρείτε κατεψυγμένα ή ξερά.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ // HALVA ESTIVΑ ALLA TAHINA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1153 users have voted.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙΟ λεγόμενος "καλοκαιρινός χαλβάς" (Tahinli Yaz Helvası) είναι ένα σπιτικό γλυκάκι, από τα αγαπημένα των νοικοκυρών στην Τουρκία. Θεωρείται, και είναι, ένα εύκολο γλυκό, τα υλικά του υπάρχουν συνήθως στο σπίτι και μοιάζει πολύ με τον χαλβά που φτιάχνουν με αλεύρι αντί για σιμιγδάλι.

ΚΕΜΠΑΠ ΤΑΨΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ // KEBAB IN TEGLIA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1307 users have voted.
ΚΕΜΠΑΠ ΤΑΨΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΕνα από τα παραδοσιακά πιάτα της Αντιόχειας (σήμερα Antakya, στα τουρκικά) είναι και το λεγόμενο κεμπάπ ταψιού (sini ή tepsi  kebabı).Το κεμπάπ ταψιού είναι ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο φαγάκι, που μοιάζει με μεγάλο μπιφτέκι και ψήνεται στον φούρνο, μέσα σε ταψί, εξ' ου και η ονομασία του.

ΑΦΡΆΤΑ ΗΜΙΓΛΥΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (ΑΤΣΜΑΔΕΣ) // ATSMA, CIAMBELLINE SEMIDOLCI, SOFFICISSIME

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
734 users have voted.
ΑΦΡΆΤΑ ΗΜΙΓΛΥΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ(ΑΤΣΜΑΔΕΣ)Τα αφράτα κουλουράκια açma είναι μία από τις πιό γνωστές και συνηθισμένες συνταγές που θα συναντήσετε σε τούρκικα site και blog μαγειρικής.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut