Υλικά:Βάση:160γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)170γρ. ζάχαρη3 αυγά150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ2 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ75γρ. αμυγδαλόψιχα (σκόνη)1 κουταλάκι γλυκού κανέλα½ κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σκόνηΓια τα αχλάδια:450ml νερό100γρ. ζάχαρηΧυμός από μισό λεμόνι1 βανίλια Επιπλέον για το ταψί:65γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου65γρ. καστανή ζάχαρη¼ κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη½ κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σκόνη Εκτέλεση:1.Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια στη μέση αφαιρώντας τα κουκούτσια.