Υλικά3 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα500 γρ. ζάχαρη500 ml νερό250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος η μαύρης σοκολάτας1 κ.σ. λικέρ του γούστου σας ΕκτέλεσηΜε ένα κοφτερό μαχαιράκι καθαρίζουμε βαθιά τα πορτοκάλια παίρνοντας μαζί με τη φλούδα και λίγη σάρκα. Επάνω σε ξύλο κοπής κόβουμε τις φλούδες σε ισομεγέθη πάχους ενός δαχτύλου μπαστουνάκια. Τα πλένουμε στη βρύση και τα ζεματίζουμε 6 φορές: πχ αφήνουμε να πάρει βράση κάθε φορά το νερό, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε 7 φορές, αλλάζοντας το νερό, ώστε να φύγει η πικρίλα.