Υλικά:
για το σιρόπι:4 φλιτζάνια ζάχαρη2 φλιτζάνια νερό1 κουταλιά χυμό λεμονιούβανίλια
για το μπακλαβά:1 κιλό φύλλο1 κιλό καρύδι κοπανισμένο1 κουταλιά της σούπας κανέλα1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο κοπανισμένο½ φλιτζάνι ζάχαρη½ μπουκάλι ελαιόλαδο περίπουλίγο ξύσμα πορτοκαλιούμερικά γαρύφαλλα ολόκληρα
Ανακατεύουμε τα καρύδια, την κανέλα, το κοπανισμένο γαρίφαλλο, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Απαιτούμενος χρόνος:
60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: