Υλικά για τη ζύμη225 γρ.αλεύρι γ.οχ,140 βούτυρο κρύο85 γρ.ζάχαρηΞύσμα λεμόνι2 κρόκοι αυγούΑλάτιΥλικά για τη γέμιση2 μήλα γκόλντενΞύσμα μισού λεμονιού1 μύτη από κουταλάκι τζίτζερ σε σκόνη 1 χουφτίτσα σταφίδες ξανθές1 κρόκο αυγού30 γραμμάρια ζάχαρη ξανθιά Εκτέλεσηανακατέψτε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον κρόκο αυγού και μερικά «δάκρυα» νερού, ίσα-ίσα για να πάρει η ζύμη.Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και αφήστε την στο ψυγείο να ξεκουραστείΚόβουμε τα μήλα σε οκτώ κομμάτια το ένα, σε τέσσερα το άλλο, όχι μικρότερα, θα γίνει πουρές!Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη