Τα πρωτοδοκίμασα ένα Πάσχα πριν από μερικά χρόνια στην Κρήτη. Θυμάμαι ήταν μεσημέρι, Πάσχα ανοιξιάτικο στο φουλ, Μεγαλοβδομάδα και έπρεπε παραδοσιακά να νηστέψουμε...
Πριν λίγες ημέρες είχα παραλάβει ένα φοβερό υλικό από τη Φάρμα της Άβας, το οποίο μου τριβέλιζε το μυαλό η ερώτηση "πως να το αξιοποιήσω;". Κριθαράκι θαλασσινών με λευκό και μαύρο κριθαράκι που μυρίζει θάλασσα; Πως σας ακούγεται αυτό; Εμένα νοστιμότατο!
Η καροτοσαλάτα είναι ένα άριστο συνοδευτικό για την κρεατοφαγία και ειδικά για την κρεατοφαγία του Πάσχα που είναι αναπόφευκτη.Προέκυψε έτσι ξαφνικά ένα μεσημέρι όπου ανοίγω το ψυγείο και... τι να δω; Τίποτα! Ακριβώς. Δεν είδα τίποτα.
Και η γαρίδες περιμένουν τις τηγανιτές πατάτες να πηδήξουν στο πιάτο... τσουπ!Γαρίδες μυρωδάτες με άρωμα θάλασσας εν μέσω του χειμώνα; ε, και τι μ'αυτό; Η γαρίδα δεν έχει εποχή. Θέλει μονάχα όρεξη και καλή παρέα. Α, και το απαραίτητο ουζάκι της για συνοδεία.
Και η γαρίδες περιμένουν τις τηγανιτές πατάτες να πηδήξουν στο πιάτο... τσουπ!Γαρίδες μυρωδάτες με άρωμα θάλασσας εν μέσω του χειμώνα; ε, και τι μ'αυτό; Η γαρίδα δεν έχει εποχή. Θέλει μονάχα όρεξη και καλή παρέα. Α, και το απαραίτητο ουζάκι της για συνοδεία.