Jump to Navigation

ΛΑΓΚΆΝΕ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // LASAGNE E CECI per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

up
593 users have voted.
ΛΑΓΚΆΝΕ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑγια τους QUANTI MODI DI FARE E RIFAREΔεύτερη Κυριακή του Φλεβάρη και δεν ξεχνάμε το μηνιαίο ραντεβού με την διαδικτυακή ομάδα των Quanti Modi di Fare e Rifare!Ο συνδυασμός των οσπρίων με τα ζυμαρικά είναι αρκετά συνηθισμένος στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα. Υλικά χαμηλού κόστους και τα δύο, συνήθως υπήρχαν στις κουζίνες των φτωχών νοικοκυραίων, και ο συνδυασμός τους έδινε πιάτα νόστιμα και χορταστικά. Εννοείται ότι τα ζυμαρικά τα έφτιαχναν οι νοικοκυρές με αλεύρι και νερό και ίσως και κανένα αυγουλάκι!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ // TORTA DI RICOTTA E VISCIOLE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
2056 users have voted.
 ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ Ένα υπέροχο γλυκό από την παραδοσιακή κουζίνα του εβραϊκού γκέτο της Ρώμης, ενός από τα πιο παλιά και πολυπληθή γκέτο της Ιταλίας (για την ιστορία, δημιουργήθηκε το 1555, μετά απο διαταγή του πάπα Παύλου του 4ου, 40 χρόνια μετά απο το γκέτο της Βενετίας, που ήταν το πρώτο και έδωσε και το όνομα στην δημιουργία αυτής της ιδιότυπης δομής απομόνωσης μίας συγκεκριμένης εθν

ΤΌΡΤΑΝΟ ΑΛΜΥΡΗ ΠΑΣΑΧΛΙΝΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΠΟΛΙ // TORTANO, CIAMBELLA SALATA RUSTICA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1494 users have voted.
 ΤΌΡΤΑΝΟ ΑΛΜΥΡΗ ΠΑΣΑΧΛΙΝΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΠΟΛΙ Καζατιέλο και τόρτανο, οι περίφημες πασχαλιάτικες αλμυρές κουλούρες της παραδοσιακής ναπολετάνικης κουζίνας, οι οποίες καταναλώνονται συνήθως το Μεγάλο Σάββατο ή την Δευτέρα του Πάσχα, στα παραδοσιακά πικ νικ στην εξοχή. Το καζατιέλο το είχαμε δοκιμάσει πριν μερικά χρόνια σήμερα ήρθε η σειρά να φτιάξουμε το τόρτανο.

ΠΡΈΣΝΙΤΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΓΕΣΤΗ // PRESNITZ TRIESTINO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1794 users have voted.
ΠΡΈΣΝΙΤΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΓΕΣΤΗΤο πρέσνιτζ είναι ένα γλυκό συνώνυμο της Τεργέστης, είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και δεν λείπει ποτέ από τα σπίτια στις μεγάλες γιορτές, ιδίως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.Το πρέσνιτζ αποτελείται από μία τραγανή κρούστα πάστα φρόλας με πλούσια γέμιση από ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.

PINCINELLE, ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // PINCINELLE CON ESUBERO DI PASTA MADRE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1824 users have voted.
 PINCINELLEΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Σε περασμένες εποχές, όταν δεν υπήρχε αφθονία υλικών και όλα ήταν μετρημένα, οι νοικοκυρές επινοούσαν τρόπους για να αξιοποιήσουν ότι περίσσευε στην κουζίνα τους. Ακόμη και το ζυμαράκι που έμενε από την αρτοποίηση δεν πήγαινε ποτέ χαμένο γιατί τα μαγικά τους χέρια και η φαντασία τους το μετέτρεπε σε διάφορα νόστιμα εδέσματα!

ΜΠΙΑΝΚΟΜΑΝΤΖΆΡΕ, ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΑΛΑ // BIANCOMANGIARE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
2869 users have voted.
ΜΠΙΑΝΚΟΜΑΝΤΖΆΡΕ, ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΑΛΑΤο μπιανκομαντζάρε (biancomangiare) είναι ένα κλασσικό ιταλικό κρεμώδες γλυκάκι, απο αυτά που ονομάζουν "γλυκό του κουταλιού", αναγνωρισμένο ως "παραδοσιακό ιταλικό αγροτοδιατροφικό προϊον"(Prodotto agroalimentare tradizionale - PAT) ιδιαίτερα δημοφιλές στην Σικελία και την Σαρδηνία.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut