ΚΑΡΡΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑΓια το μίγμα μπαχαρικών με την ονομασία κάρρυ έχουμε μιλήσει αναλυτικά εδώ. Είχαμε πεί μάλιστα ότι στις κουζίνες της Ανατολής, όταν λένε κάρρυ, δεν υπονοούν απλά το μίγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται, όπως έχει επικρατήσει στην Ευρώπη. Το κάρρυ είναι μία σειρά από πιάτα που έχουν ως βάση τα λαχανικά ή το κρέας (συμπεριλαμβανομένων και των ψαριών) ή και συνδυασμό τους και είναι μαγειρεμένα με πολλά μπαχαρικά και συνήθως πολλή καυτερή πιπεριά, φρέσκια ή αποξηραμένη (πάπρικα).