ρούμι 1 1/2 κούπαχυμό λάιμ ή λεμόνι 1 κούπανερό 2 κούπεςζάχαρη 1 κούπαΒράστε το νερό με την ζάχαρη για πέντε λεπτά και αφήστε να κρυώσει καλά. Ανακατέψτε τον χυμό (τον οποίο έχετε σουρώσει πρίν) με το ρούμι. Βάλτε το σιρόπι και το μείγμα με το ρούμι σε ένα μεταλλικό σκεύος και ανακατέψτε καλά. . Αφήστε το την κατάψυξη για 6-7 ώρες και μετά σερβίρετε.Η υφή του είναι σαν γρανίτα όσο και αν παραμείνει στην κατάψυξη, γιατί το αλκοόλ δεν παγώνει. Οι αναλογίες μπορούν να αλλάξουν πχ λιγότερο αλκοόλ ή λίγοτερη ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα σας.