Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο με ζυμαρικό βίδες, ζαμπόν, ντομάτες και τυριά στο φούρνο. Πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό αλλά και το επίσημο τραπέζι σας.Υλικά συνταγής 500 γρ. ζυμαρικό βίδες ή φουσίλι 50 ml ελαιόλαδο 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 5-6 κ.σ. σάλτσα πέστο αλάτι πιπέρι, 1 κ.σ. ζάχαρη 150 γρ. ζαμπόν ωμοπλάτης κομμένο σε κύβους 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ (400 γρ. η μία) 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα πικάντικη) 200 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο 250 γρ.