αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπεςμπέικιν πάουντερ 3 κ.γ.σόδα 2 κ.γ.ζάχαρη καστανή 1/2 κούπαςπετιμέζι 1 κούπαχυμό πορτοκάλι 1 κούπαξύσμα απο 1 πορτοκάλιελαιόλαδο 1 κούπασταφίδες 1/2 κούπακονιάκ 1 σφηνάκικανέλλαμοσχοκάρυδοσουσάμιΒάλτε στο μπολ του μίξερ, το πετιμέζι τον χυμο πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε να ανακατευτούν καλά. Ρίξτε την ζάχαρη, το μπέικιν, την σοδα, το ξύσμα και τα μυρωδικά. Ανακατέψτε και βάλτε λίγο λίγο το αλεύρι. Περιχύστε τις σταφίδες με το κονιάκ και βάλτε τις στο μείγμα, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.