ΤΟ ΚΑΡΡΥΤο κάρρυ είναι ένα μίγμα μπαχαρικών που προέρχεται απο τις κουζίνες της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας. Αυτό που γνωρίζουμε στον δυτικό κόσμο ως κάρρυ, είναι το μίγμα των μπαχαρικών που έφεραν απο την Ινδία οι Βρεττανοί, μέλη της αποικιακής κυβέρνησης και του στρατού που είχε αναπτυχθεί εκεί, στα πλαίσια της Βρεττανικης Κοινοποιλιτείας. Η ονομασία κάρρυ προέρχεται απο την λέξη της διαλέκτου ταμίλ kari, που σημαίνει σάλτσα, και υπονοεί κρέας ή λαχανικά, στεγνά ή με σάλτσα, μαγειρεμένα με μπαχαρικά.