Παρασκευή απόγευμα και περιμένω τα πεθερικά μου από την Κρήτη, ακόμα να αποφασίσω τι γλυκάκι θα τους φτιάξω για τον πρωινό καφέ τους. Ανοίγοντας το ψυγείο, το βλέμμα μου καρφώθηκε σε μια μαρμελάδα φράουλα που καθόταν νωχελικά στο τελευταίο ράφι. Αυτό ήταν, πάστα φλώρα!!!! Σε μια βόλτα στο διαδίκτυο έμαθα ότι κατάγεται από την Αργεντινή, ομολογώ δεν το φανταζόμουν. Έτσι, έψαξα σε διάφορες Αργεντίνικες ιστοσελίδες και κατέληξα στην παρακάτω παρασκευή :
Υλικά: (για μια ταρτιέρα 24 εκατοστών)
300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150γρ βούτρυρο κρύο
100γρ ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες