Jump to Navigation

Πάστα Φλώρα (απόπειρα 1η)-Pasta Flora (First attempt)

up
563 users have voted.
Παρασκευή απόγευμα και περιμένω τα πεθερικά μου από την Κρήτη, ακόμα να αποφασίσω τι γλυκάκι θα τους φτιάξω για τον πρωινό καφέ τους. Ανοίγοντας το ψυγείο, το βλέμμα μου καρφώθηκε σε μια μαρμελάδα φράουλα που καθόταν νωχελικά στο τελευταίο ράφι. Αυτό ήταν, πάστα φλώρα!!!! Σε μια βόλτα στο διαδίκτυο έμαθα ότι κατάγεται από την Αργεντινή, ομολογώ δεν το φανταζόμουν. Έτσι, έψαξα σε διάφορες Αργεντίνικες ιστοσελίδες και κατέληξα στην παρακάτω παρασκευή : Υλικά: (για μια ταρτιέρα 24 εκατοστών) 300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 150γρ βούτρυρο κρύο 100γρ ζάχαρη 2 αυγά 2 βανίλιες
Διάβασε τη συνταγή στο nostimia.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Ρολάκι με μαρμελάδα μήλο κανέλα σταφίδα-Apple cinnamon raisin jam roll

(nostimia.blogspot.gr)
up
316 users have voted.
Καθώς το καλοκαιράκι μας αποχαιρετά, αποφάσισα να φτιάξω ένα εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ γλυκάκι για να καλωσορίσω το φθινόπωρο. Το μήλο είναι το κατεξοχήν φθινοπωρινό φρούτο και έτσι αποφάσισα να έχει μηλένια γεύση το γλυκάκι μου. Γι' αυτό χρησιμοποίησα αυτή τη μαρμελάδα μήλο κανέλα σταφίδα, άνοιξα ένα φύλλο και εκεί μέσα φώλιασε η μαρμελαδίτσα μου και ψήθηκε στον φούρνο. Μοσχοβόλισε το σπίτι!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut