Τα γιουβαρλάκια είναι ένα νόστιμο, εύκολο και γρήγορο φαγητό. Ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά.
Τα υλικά μας:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή αρνί)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι, πλημμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
1 καρότο κομμένο στα δύο και μετά σε λεπτά μπαστουνάκια
αλάτι και πιπέρι
3-4 κουταλιές βούτυρο (πρόβειο, ή αγελάδας)
1 κύβο ζωμό κρέαρος, ή κότας (προαιρετικό)
1 1/2 λεμόνια ζουμερά, το χυμό τους