Υλικά 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ½ φλ. ζάχαρη ¾ φλ. άγλυκο κακάο 1 κ.γ. σόδα 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι ¾ φλ. ζεστό νερό ¾ φλ. γάλα ½ φλ. σπορέλαιο 3 μεγάλα αβγά 1δόση βανιλίνη Για το γκλάσο σοκολάτας -μέντας 450 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρα 1½ φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά 3 κ.σ. λικέρ crème de menthe 1 κ.σ. σιρόπι καλαμποκιού Εκτέλεση Φτιάχνουμε το κέικ: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και την μπέικινγκ πάουντερ.