Υλικά:
πατάτες βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες1/2 φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (ή πέρκας), φρέσκο ή κατεψυγμένο1 βαζάκι τόνος σε νερό2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί2 αυγάτα φύλλα από 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο1 πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη1/2 φλιτζάνι γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)αλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι